Nettitunnukseni eivät toimi, siksi en saa asennettua nettiyhteyttä koneelleni. Skype tosin toimii jostain kumman syystä, eli jos jollain on jo ikävä, niin Skypesta tavoittaa. Voisin tänään käyttää asuntolan tietokoneluokkaa ja päivittää nämä postaukseni.

 


Kello on nyt 7.40 täällä, siellä se on 15.40. Aloittelen kolmatta päivääni täällä, itse asiassa tänään alkaa orientaatio. Tähän mennessä olen viettänyt paljon aikaa samassa asuntolassa olevien vaihtareiden kanssa. Eilen kiertelimme paikallisen asukkaan Brooken kanssa kampusta, jotta löytäisimme oikeat rakennukset tarpeen tullessa. Joudun kyllä turvautumaan karttaan vielä jonkin aikaa. Kiertelyn jälkeen kävelimme Wal-Martiin ja Sentry Foodiin ostoksille. Koska ruokalat ovat vielä kiinni, emmekä halua käydä pikaruokaloissa, ostimme paljon syötävää.Tilasimme taksin ruokakaupan eteen, sillä emme jaksaneet enää kävellä takaisin kampukselle raskaiden kantamusten kanssa. Taksin sijasta saimmekin kunnon minibussin, ja silti se maksoi vain $2 per naama. Jotain hyvääkin tässä maassa.

Minun täytynee ostaa joku jenkkiläinen puhelinliittymä, koska kuitenkin pitää soitella ympäriinsä ja se on aika kallista suomalaisella liittymällä. Ja koska olen pihi, en aio ostaa toista puhelinta. Ei kannata siis soitella. Tekstiviestit tulee kyllä perille, koska kuitenkin muutaman päivän välein varmaan katson suomalaisen liittymäni tilannetta. Ja ainiin, myös kameraan tarvitsee hankkia uusi muistikortti, nykyinen sekosi jotenkin omituisesti.

 

--------------------

 

16.1.

VIHDOINKIN netti pelaa. Kävin HelpDeskissä vähän juttelemassa ja siellä oleva tyttö(!) sai tunnukseni toimimaan. Täysin ongelmitta ei kuitenkaan voi kaikki sujua – en saa langatonta nettiä pelaamaan, vaikka tämän kerroksen pitäisi kuulua langattoman verkon piiriin. Ainakin seinänaapurillani wlan toimii. No, onneksi on kaapeli mukana (vaikka se on pikkiriikkisen lyhyt sängyllä dataamiseen). Btw naapurillani on melko hyvät äänentoistosysteemit, eipähän tarvitse kuunnella omaa musiikkia ollenkaan.

 

Tänään alkoi siis orientaatio eli infoja infojen perään. Kävimme myös health centerissä, jossa onnekseni sain kuulla, ettei meiltä eurooppalaisilta oteta tuberkuloositestiä ollenkaan. Minä, kaksi ruotsalaista (Daniel ja Maja) sekä belgialainen Julien säästyimme, mutta Juan (kiinalainen, joka opiskelee Hollannissa) joutui testiin. Tosin ei se ole mikään kivulias toimenpide. Daniel, Maja ja Juan ovat siis lisäkseni vaihto-oppilaita. Yllätykseksemme me neljä olemme ainoat kevätlukukauden vaihtarit. Lisäksemme on toki ns. kansainvälisiä opiskelijoita, jotka opiskelevat useamman lukukauden täällä, kuten esimerkiksi Julien.

 

Huomenna on tiedossa lisää infoja ja illalla pitsailta kaikkien kansainvälisten opiskelijoiden kesken. Luvassa on Rottatouille-leffa, pitsaa ja popcornia. Melkein jo oksettaa nämä ruuat, vaikken edes ole kunnolla niitä syönyt täällä. Tänään kävimme lounaalla Pizza Hutissa, jossa oli tarjolla myös makeaa pitsaa. Siinä oli täytteenä eri hilloja ja päällä oli vielä sokerikuorrutetta. Ällöttävää. Illalla meille oli tarjolla friteerattua kanaa, kevätrullia tms. ja pekonia. Onneksi oli myös hedelmiä, sai jotain kevyttäkin syödäkseen.

Meidän piti tänään illalla vielä pelailla yhdessä jotain, mutta Julien perui osallistumisensa huomisaamuisen matematiikan testin takia (hän on meistä ainoa, joka joutuu käymään sen), muista en vielä tiedäkään. Lupasin lainata Juanille verkkojohtoani hetkeksi aikaa, jotta hän voi soittaa Skypella perheelleen. Voisin vaikka mennä laamailemaan siksi aikaa jonnekin.